Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Vezető Hír

Szabolcsban betegen is sok gyerek jár iskolába

Szabolcsban betegen is sok gyerek jár iskolába

Az egészségügyi helyzetjelentés szerint leginkább a 15-34 éves és az 1-5 éves korosztály érintett a vírusos eredetű influenzajárványban – ennek ellenére sok szülő betegen is iskolába engedi gyermekét Szabolcs megyében.

Hazánkban is ledöntött már a lábáról jó pár embert az influenzajárvány, amely azonban zömében a fiatalokat és a gyerekeket érinti most leginkább. Utóbbiak terjesztik leggyorsabban a járványt, ezért közösségbe náthásan, lázasan nem szabadna őket vinni.

Ennek ellenére a szülők gyakran küldik betegen is iskolába a gyermeket Szabolcs megyében. Dr. Újhelyi István gyermekorvos azt ajánlja, fogadják meg az intelmet, miszerint ilyen állapotban a csemetének otthon a helye; sok anya és apa azonban, mivel dolgozik, nem tudja vagy nem akarja megfogadni a tanácsot – írta meg a szon.hu.


 

Igaz, hogy számos munkáltató helyteleníti, ha gyakran és hosszabb ideig hiányzik a dolgozója, ám a kisgyermekes anyákat a törvény is védelmébe veszi: nem kerülhet az állásába, ha hiányzik a gyermeke ápolása miatt.

Ugyanakkor, ha a hiányzás semmiképpen sem oldható meg, valakit mindig lehet találni, hogy felügyeljen a gyermekre egy ideig – vélekedik az orvos.

A kicsik egyébként sem tudnak betegen megfelelően tanulni, koncentrálni.

Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye vezető-helyettese elmondta: maguk a pedagógusok is igyekeznek mindent megtenni, hogy ne kapják el a cseppfertőzéssel terjedő betegségeket. A megelőzés nagyon fontos: rétegesen kell öltözni, sok vitamint magukhoz venni, szellőztetni a friss levegőért. A gyerekeket arra kérik, mossanak naponta többször is kezet és a takarítóknak is meghagyták, hogy gyakrabban tisztítsák a padlókat, padokat, kilincseket – adta hírül a szon.hu.

B.A.

 

 

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink