Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Vezető Hír

Reptéri parkolás – előnyösebb, mint gondolnánk

Reptéri parkolás – előnyösebb, mint gondolnánk

Szerencsére a reptéri parkolás témában már egyre nyitottabbak az emberek – ezt mutatják a tapasztalatok, hiszen elég sok autót látni, ahogyan gurulunk be a repülőtérre.

A bud.hu munkatársai egyébként azt mondják, hogy a reptéri parkolás lehetőségét nem olyan régen kezdték el kihasználni az emberek, amelynek okát ők abban látják, hogy eddig azok a sztereotípiák éltek az emberekben, hogy ez egy nagyon drága szolgáltatás, és hogy sokkal jobban megéri kimenni például tömegközlekedéssel, vagy kivitetni magukat valakivel, minthogy napokra otthagyják a kocsit. Sokakban az is elképzelhetetlennek tűnt, hogy tényleg a reptéren hagyják az autójukat, pedig elég sok helyzetet megkönnyített már ez a parkoló. Cikkünkben ezt a témát járjuk most körbe egy történeten keresztül.

 

Egy kedves ismerősöm rövid történetén keresztül nagyon könnyen átláthatjuk, hogy miért is előnyös a reptéri parkolás. Angliába utazott egy barátjához, nagyon olcsó repülőjegyet talált, sikerült 3 szabadnapot is kivennie, így már júliusban lefoglalta a repülőjegyet egy kis kiránduláshoz. A terv az volt, hogy szerdán este Angliába utazik, és vasárnap éjjel újra megérkezik Ferihegyre. Persze arra nem nagyon gondolt, hogy a vasárnap után egy hétfő következik, amire már nem kért szabadnapot, és nem Budapesten lakik, hanem az ország egy másik csücskében, tehát valahogyan a hazautat is meg kellene oldania, hiszen a tömegközlekedés eleve ki volt lőve, mert a repülő helyi idő szerint vasárnap éjjel 1-kor – vagyis már hétfőn hajnalban – landolt.

 

Kérhetett volna még egy szabadnapot, de idő közben bejött egy munkahelyi csoportos utazás is, amit természetesen hétfői indulással számoltak, barátunknak így tényleg megoldást kellett találnia, hogy hétfő hajnalra hazaérjen. Amikor elmesélte a történetet, akkor azt ajánlottam neki, hogy nézzük meg a reptéri parkolás lehetőségét, mert talán online foglalással nem annyira drága, mint ahogyan azt gondolnánk.

 

Így is történt, és tényleg olcsón parkolt 5 napig a repülőtéren – ennyiért egyébként Budapesten sem parkolhatott volna szerdától hétfő reggelig. A parkoló nem volt messze a Terminál bejáratától, kényelmesen tudott kiutazni a reptérre (az eljutás nem vette el egy egész napját, csak 2 órát ült a kocsiban), a landolás után csak beült a járművébe, hazahajtott, és másnap a buszon kialudta magát. Ennyire egyszerű a reptéri parkolást igénybe venni!

 

A reptéri parkolás lehetőségei

Bárhogyan is nézzük, a reptéri parkolás előnyös – persze nem azoknak, akik egyetemisták és mindenen megpróbálnak spórolni, de például egy családnak, aki pár napra elutazik két gyerekkel, nagy csomagokkal, azoknak már bizony nem mindegy, hogy mivel érkeznek ki a reptérre. A taxi megfizethetetlen, a tömegközlekedés körülményes és időigényes, a saját autó azonban kényelmes, gyors, és érkezéskor is ott vár bennünket.

 

Természetesen a repülőtérnek is érdeke, hogy utasai minél jobban érezzék magukat, így a reptéri parkolás lehetőségeit is úgy alakították, ahogyan azt az igények mutatták. Ennek alapján ma már több parkoló közül választhatunk: a sietős üzletembereknek, akik az extra védelemre vágynak, ott a Business Parkoló – amely még nagyobb előnye, hogy a parkolótól ingyenes busz transzfer igénybe vehető a Terminál bejáratáig; a Holiday Parkoló kissé távolabb esik, bár az is csak maximum 10 perces sétát igényel, és tényleg sokkal olcsóbb, megéri akár több napra is otthagyni a kocsit; és itt vannak persze az olyan extra szolgáltatások is, minthogy 5 percig ingyen állhatunk a Terminál bejáratánál, vagy hogy van extra méretű XXL parkolóhely a nagyobb autóknak vagy a kisbuszoknak.

 

A reptéri parkolás úgy éri meg a legjobban, ha előre, online lefoglaljuk, hiszen így spórolhatunk a legtöbbet, de érdemes a szezonális akciókat is figyelni, hiszen nagyon jó árakra lehet így is ráfutni. Az online foglalásnál egyébként bankkártyás fizetésre is lehetőség van, de akár a helyszínen is fizethetünk – a repülőtér tehát tényleg sokat tett azért, hogy kényelmesen érkezhessünk meg az utazáshoz.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink