Hírek

Névadó és szoboravató Kékcsén

Névadó és szoboravató Kékcsén
Arany János nevét kapta az új kékcsei iskola és óvoda.
Együtt ünnepelhetjük, hogy új iskolánk, óvodánk épült és nagy örömmel tölt el minket, hogy nevet is kapott, mégpedig nem is akármilyet, Arany János nevét -kezdte köszöntőjét Szekeres Katalin polgármester. Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, jóságát, szeretetét, aki ebben részt vett, segített minket, hogy Kékcsén is méltó körülmények között tanulhassanak, nevelkedhessenek a gyermekek és mi magunk is élvezhessük ennek minden kellemes percét. Hiszen nem mindegy, hol, milyen körülmények között élünk, milyen lehetőségeket nyújtunk gyermekeinknek, akik ezt a későbbiekben minden bizonnyal meghálálják, és okosan, jóra fogják használni.

Mostantól neve van a nevelési oktatási intézményünknek, Arany János Általános Iskola és Óvoda, a névadó csodálatos mellszobrával.

szobor_kekcse_arany_janos_276_2010082992851_944.jpg

Arany János szobor Kékcsén, Borsi Antal szobrászművész alkotása.

Köszönet és gratuláció a szobor készítőjének, Borsi Antal szobrászművésznek e csodálatos alkotáshoz, mely hitem szerint a jövőbeli Kékcse számára nem pusztán egy szép művészi alkotás, hanem annál sokkal fontosabb: „lélek a bronzban, iránytű a hétköznapokban" - mondta befejezésül Szekeres Katalin polgármester.

szoboravatas_kekcsen_235_2010082992851_588.jpg

Arany János nevét kapta az új kékcsei iskola és óvoda.

( foto: korij )

Szobor és emlékkiállítás

Arany János munkásságát, Bakajsza András nyugalmazott gimnáziumi tanár méltatta. Majd a településegyházának képviselői, Kölönte Zsolt nagytiszteletű úr, valamint Kerekes Tibor László római katolikus plébános úr, áldotta, illetve szentelte meg az intézményt és a névadójának szobrát. Mostantól saját indulója is van az oktatási centrumnak, Arany János Nezetőrdala, amit a megjelentek el is énekeltek. A résztvevők ezt követően megtekintették az iskola aulájában elkészült Arany János emlékkiállítást, melynek elkészítésében Dr. Novák Bélánét illeti köszönet.

( forrás: Vincze Péter - korij )

Szólj hozzá a Kisvárda fórumon: Névadó és szoboravató Kékcsén

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink