Hírek

Megújul a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Megújul a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

920 millió forintot nyert pályázat útján Kisvárdai Református Egyházközség, az összegből nem csak megújul, hanem bővül is a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épülete.

A beruházás alapkőletételén részt vett dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője, beszédében hangsúlyozta, hogy a beruházás lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hiszen a beléjük vetett hit a legfontosabb befektetés a jövőbe. A fejlesztésnek köszönhetően új tantermeket, nyelvi labort és orvosi szobát alakítanak ki. Kisvárdán négyezer középiskolás tanul egyházi, állami és alapítványi intézményekben.

 

 Megújul és kibővítik a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületét - forrás: kisvarda.hu

Megújul és kibővítik a Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium épületét

 

Ivánné Nagy Bernadett igazgató elmondta, hogy az elmúlt években komoly helyhiánnyal küzdottek, valamint hiányoztak a tárgyi feltételek, amik segítetétk volna az oktatási munkát. Az átalakítás során az első szinten alakítják ki az igazgatási részleget, az alagsorban található konyha funkcionálisabb szerepet kap, valamint megújul a külső környezet is. A gimnáziumi épület is megújul, bővül az iskola aulája, ökoteraszokat építenek, illetve az épületben két zöld falat futtatnak fel.

 

/T.D.

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink