Hírek

De mikor készül el a negyedik?

De mikor készül el a negyedik?

Régi vágyuk teljesült a kisvárdaiaknak, amikor felavatták 1990-ben a hősök emlékhelyét a régi temetőben. Csakhogy az emlékműnek még mindig hiányzik a negyedik táblája.

Több mint 20 éve áll már a régi temető legkiemelkedőbb pontján a magyar hősök előtt tisztelgő emlékmű. 1990-ben létesítették, majd kiegészült egy idézettel, ami a 2001. évi LXIII. törvényben áll, a s hősök emlékének megörökítéséről, valamint emlékünnepükről rendelkezik.

Ez a jogszabály gondoskodott a méltó emlékezésről, azokra, akik hazájukért adták az életüket.

Még mindig nem kapta meg negyedik tábláját a kisvárdai hősi emlékmű

Még mindig nem kapta meg negyedik tábláját a kisvárdai hősi emlékmű

Magát az emlékművet, a két világháborúban elhunytak, illetve a II. világháború során meghalt zsidók emléktáblája már 1990. augusztus 12-én fel lett avatva. Ugyanebben az évben október 22-én második avatást is tartottak: ez a tábla a forradalmak és szabadságharcok mártírjai tiszteletére készült.

Csakhogy negyedik tábla még mindig nincs – s az eredeti tervek szerint a Vincze István tervezte emlékművön összesen négy tábla szerepelne, az utolsón egy jelmondattal – írta meg a szon.hu.

Miután 2013-ban felújították az emlékművet, újra ígéret született arra, hogy elkészül a tábla.

Azóta már nem csupán az a kérdés, mikor helyezik el azt az emlékművön, hanem az is: felújítják-e a meglevő táblák feliratait, ugyanis azok meglehetősen elkoptak – adta hírül a szon.hu.

Fotó: Vincze Péter

B.A.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink