Hírek

A Tungsram-csoport 1,5 millió dollárból bővíti a gyárát

A Tungsram-csoport 1,5 millió dollárból bővíti a gyárát

A kisvárdai gyár új részén repülőgéphajtómű-alkatrész karbantartást fognak végezni a General Electric (GE) repüléstechnikai üzletágának.

2018 elején egy tulajdonos váltás kapcsán felmerült a termelés leállításának lehetősége is, de végül a Tungsram csoport úgy határozott, hogy van fantázia a kisvárdai gyárban, ezért lépéseket tettek annak érdekében, hogy termelés növekedés indulhasson be a gyárban.

A kisvárdai gyárból húsz munkavállaló képzését kezdték meg a GE Aviation veresegyházi gyárában, hogy megfelelő szakemberek végezzék el az új tevékenység feladatait. A veresegyházi gyár igazgatója Casey Ott rámutatott arra, hogy bővül a cég kapacitása így már gondolkodnak a globális javítási és karbantartási lehetőségek iránt. A Tungsrammal való együttműködés is ezt mutatja. Ebben az évben a Tungsramhoz kerül át a hajtőműcsövek teljes körű karbantartása. A Tungsram-csoport most a GE egyik legnagyobb beszállítója Magyarországon. A kisvárdai fejlesztésekkel a világítástechnika mellett, lehetősége lesz egy gyorsan növő iparágba is belépni.

 

fotó:szabolcsihir.hu - A kisvárdai gyár új részén repülőgéphajtómű-alkatrész karbantartást fognak végezni

fotó: szabolcsihir.hu - A kisvárdai gyár új részén repülőgéphajtómű-alkatrész karbantartást fognak végezni.

 

Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke úgy látja, hogy a GE és a Tungsram együttműködése Magyarország globális versenyképességét növeli.

A világpiacon egy prémium kategóriát tud felmutatni a világítástechnikában, amit Magyarországon terveznek,fejlesztenek és gyártanak. Valamint van az okos megoldások üzletága, ahol beltéri növénytermesztéssel, alkatrész és komponensgyártással foglalkoznak.

 

A Tungsram csoportnak közel 4000 alkalmazottja van, a termékeit többnyire exportálja, vannak leányvállalatai 22 országban és a nemzetközi piacon is megállja a helyét 110 értékesítő hálózatával.

 

A GE majdnem harminc éve van jelen Magyarországon és közel 5000 munkavállalónak biztosít megélhetést. Négy gyárral rendelkezik, három kutatás fejlesztést végző központja van és a regionális üzleti központja is itt található. Ezekben az üzemekben egészségügyi, olaj-és gázipari, légi közlekedési, és energiatermelési berendezéseket és gépeket gyárt le.

 

V.Zs.

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink