Hírek

A Kisvárdai Járási Ügyészség épülete megújul

A Kisvárdai Járási Ügyészség épülete megújul

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség évértékelést tartott, ahol dr. Martossy György megbízott megyei főügyész tartott beszédet az ügyészség tevékenységéről.

dr. Martossy György kiemelte, hogy az Ügyészség épületének felújítását és bővítését egy jó befektetésnek tartja, így a munkavégzéshez jobb körülményeket tudnak teremteni.  

 

Dr. Révész Norbert büntetőjogi főügyészhelyettes összegezte, hogy a főügyészségek között a 2. helyen állnak, ami azt jelenti, hogy az eljárásokat sikerült a törvényes határidőkön belül befejezni, emellett a váderedményességük is kifejezetten jó, ugyanis 100 megvádolt személyből 99-et el is ítélnek.

 

Az új büntetőeljárási törvény óta az ügyészek sikeresen alkalmazzák a gyorsító eljárásokat, ami azt jelenti, hogy az előkészítő üléseken már sokszor jogerős ítéletek születnek. Viszont még mindig nagy kihívást jelentenek a több százmilliós költségvetési csalások és a fiktív lakcímbejelentés miatti büntetőeljárások.

 

 Egy jó beruházás az Ügyészség épületének bővítése és felújítása.

Egy jó beruházás az Ügyészség épületének bővítése és felújítása.

 

Dr. Sipos László közjogi főügyészhelyettes arról számolt be, hogy az ügyészségre ebben az évben 19.000 ügy érkezett. A magán jogi feladatokat, a környezetvédelmet és a fogyasztóvédelmet mindig kiemelten ügyként kezelik. A büntetés-végrehajtás ügyészségi felügyelete is jelentős munkát ad, azon belül a kártalanítási ügyekből jelentős számban vannak, főleg a fogvatartási körülmények miatt.

 

Dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyettes megköszönte az ügyészek munkáját. Felhívta a figyelmet, arra, hogy ha több gyorsító eljárást tudnak lebonyolítani, ahol csak lehet, csökkenthetik a bírósági ügyek indokolatlan elhúzódását. Megerősítette, hogy a nyomozások felderítésében a nyomozó hatóságoké a felelősség, a gyanúsított kihallgatása után már az ügyész vállalja a felelősséget.  

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink