Hírek

25 előadás a 30. kisvárdai színház fesztiválin

25 előadás a 30. kisvárdai színház fesztiválin

Június 22. és 30. között  huszonöt előadást - közte tizenöt versenyelőadást - láthat a közönség a Magyar Színházak 30. Kisvárdai Fesztiválján. A jubileumi alkalomhoz kötődően díszelőadást is tartanak majd.

A harmincadik évad díszvendége a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház lesz, a díszelőadást pedig a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház tartja. Ugyancsak díszelőadás keretében lép fel az idén negyvenéves vajdasági Tanyaszínház is. Idén öt helyszínen tartják majd meg az előadásokat: a már megszokott művészetek háza és a Rákóczi-stúdió mellett a közösségi házzá alakított Bagolyvár oldalában szabadtéri színpadon, illetve a zsinagóga épületében kiépített, stúdiószínházi méretű játéktéren is játszanak majd a meghívott színtársulatok.

 

Huszonöt előadás lesz látható a 30. kisvárdai színházi fesztiválon

Huszonöt előadást - közte tizenöt versenyelőadást - láthat a közönség a Magyar Színházak 30. Kisvárdai Fesztiválján

 

Különlegesség, hogy egy versenyelőadást - a Tamási Áron Színház és a sZempöl Offchestra közös produkcióját, a Lewis Carroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregényei alapján színpadra állított Alice című darabot - kihelyezett helyszínen, Pécsen tartanak meg. Az előző két évad kedvező tapasztalatai alapján újra a programba kerül a hallgatói minifesztivál, ezúttal kolozsvári, marosvásárhelyi és újvidéki színészosztályok előadásaival, produkcióikat az öttagú versenyzsűri és három hallgató alkotta diákzsűri fogja értékelni. Folytatódik a workshop-program Sardar Tagirovsky rendező vezetésével, az érdeklődő főiskolás-egyetemista fiatalokat pedig a koprodukciós formákról szóló kerekasztal-beszélgetéssel is várják.

 

MTI/T.D.

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink