Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Török delegáció látogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe

Török delegáció látogatott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe

Seszták Oszkárt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés elnökével is találkozott törökországi Erzincan megye delegációja, amely 2014. június 16-19. között tartózkodott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke
Látogatásuk célja az volt,  hogy az Európai Unió által társfinanszírozott fejlesztéseket tekintsenek meg és tapasztalatokat cseréljenek a turizmus és a mezőgazdaság fejlesztése területén. A delegációt Abdurrahman Akdemir, Erzincan megye kormányzója vezette.A delegáció tagjait (Ünal Tuygunt, a megyei közgyűlés elnökét, Cemalettin Bassoyt, a központi Erzincan település polgármesterét, Selcuk Polat, a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőjét, és Fatih Sert, az Észak-Kelet Anatóliai Regionális Fejlesztési Ügynökség Erzincani Befektetési Irodájának igazgatóját) Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke fogadta. Bemutatásra kerültek a megyei önkormányzat nemzetközi kapcsolatai és a megye 2014-2020-as időszakra előkészítés alatt álló stratégiai programja. A vendégek elismerően szóltak arról a munkáról, melynek révén a megyébe a 2007-2013-as időszakban mintegy 500 milliárd forint értékű EU fejlesztési forrás érkezett.

Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő meghívására többek között a szatmári-beregi térségbe is eljutottak a vendégek Baracsi Endre, a Terület- és Vidékfejlesztési Bizottság elnökének vezetésével a zárónapon, ahol a zöldség-gyümölcs feldolgozás és a falusi turizmus megismerése állt a középpontban.

 

-tk-

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink