Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

NFM: Tanterem és tanuszoda beruházások Szabolcsban

NFM: Tanterem és tanuszoda beruházások Szabolcsban

Több millió forintos beruházásokat jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megyénkben, valamint a szomszédos Hajdú-Bihar megyében.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tornaterem-, tanuszoda- és tanteremépítések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is jelentősek. A kormány azért indította el a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programot, hogy az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben is európai színvonalú tantermek, tornatermek, tanuszodák épüljenek. Többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát általános iskolája is részese annak a beruházás-sorozatnak, amelynek keretében költségvetési forrásból országosan összesen 78 projekt valósul meg 38 milliárd forint értékben.

 

beruházás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbogát általános iskolájánál is alapkövet helyeztek el

 
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a nyírbogáti fejlesztés mellett Aranyosapátiban tanterem, Baktalórántházán, Csengerben, Fehérgyarmaton és Kemecsén pedig tanuszoda épül. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.


Fotó: Budai Béla/NSK

NFM/MCOnet

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink