Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Munkahelyteremtő beruházást adott át Czomba Sándor Pócspetriben

Munkahelyteremtő beruházást adott át Czomba Sándor Pócspetriben

Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár is részt vett a fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft. uniós beruházásainak ünnepélyes átadásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pócspetriben.

Czomba Sándor a Ruzsa Kft.-nél megvalósult munkahelyteremtő pályázat kapcsán azt mondta, 2011 és 2014 között csak ilyen célra több mint egymilliárd forint érkezett Nyírbátor térségébe és több mint ötszáz új munkahely létesült. Glattfelder Béla a főleg akácfeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft.-nél megvalósított, összesen 558 millió forint értékű munkahelyteremtő, versenyképességet javító és faipari kapacitásbővítő fejlesztésekre utalva megjegyezte, az akác a Nyírség "aranya", ebből a sovány földből ez a növény képes nagy értéket előállítani.

 

A fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft. , beruházás, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

 

A fafeldolgozással foglalkozó Ruzsa Kft. uniós beruházásainak ünnepélyes átadására került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pócspetriben

 Ruzsa János, a társaság ügyvezetője az eseményen elmondta, a jelenleg 52 munkavállalót foglalkoztató kft. az elmúlt két évben három pályázaton összesen közel 307 millió forint vissza nem térítendő uniós és állami támogatásban részesült. Egy 148 milliós munkahelyteremtő beruházás keretében tizenkettőről 49-re nőtt a foglalkoztatottak létszáma.Új iroda és szociális épület épült, a 143 millió forint értékű, versenyképességet javító beruházás révén termelő- és raktárcsarnok létesült, a legnagyobb értékű, 267 milliós fejlesztés segítségével pedig technológiai sort, a fafeldolgozáshoz szükséges gépeket és autódarut is vásárolt a cég.


MTI/MCOnet

 

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink