Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Kövér László is részt vett a X. Paszabi Szőttes Napokon Szabolcs megyében

Kövér László is részt vett a X. Paszabi Szőttes Napokon Szabolcs megyében

A X. Paszabi Szőttes Napokon rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értékek Tára Vándorkiállítás paszabi kiállításának megnyitóünnepségét.

A kiállítás mellett a szőttes napok alkalmából kulturális műsor, gasztronómiai ínyencségek és kirakodóvásár várta az érdeklődőket Paszabon. A rendezvényen részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Kozma Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.  A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszabon Kövér László beszédében hangsúlyozta:  „A paszabiak a szükségből erényt kovácsoltak, a szűkösségből pedig kulturális gazdagságot és megélhetést teremtettek".

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, X. Paszabi Szőttes Napok

 

Kövér László is részt vett a X. Paszabi Szőttes Napokon Szabolcs megyében
Kozma Péter kormánymegbízott köszöntőjében többek között kiemelte: "Az itt élő emberek szorgalma, kreativitása, magyarságtudata a természeti adottságokkal kiegészülve olyan csodákat teremtett, mint a Szatmári szilvalekvár, a Nyíregyházi bokortanyák, az Ajaki lakodalmas és a Paszabi szőttes.” Felhívta a figyelmet mindannyiunk közös felelősségére, hogy az értékeket meg is kell őriznünk, ápolnunk kell hagyományainkat, hogy azokat a jövő generációi is megismerhessék.


-kt-

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink