Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Fiatalok megtartása, vállalkozás- és karrierfejlesztése Fehérgyarmaton

Fiatalok megtartása, vállalkozás- és karrierfejlesztése Fehérgyarmaton

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő fiatalok közül, sokan nem maradnak a régióban és máshol kezdenek új életet. A megye sokat dolgozik azon, hogy a képzett fiatalok elvándorlási szándékát csökkentse.

 

GINOP-5.1.7-17-2019-00179 pályázat

A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület is fontosnak tartja a fiatalok elvándorlásának csökkentését. Az egyesület, a BossConnect Mentor Program támogatásával, a GINOP-5.1.7-17-2019-00179 pályázat keretein belül, egy új kezdeményezéssel célul tűzte ki a fiatalok elvándorlásának megakadályozást a régióban.  

 

Szatmár Leader Közhasznú EgyesületFontosnak tartjuk a fiatalok megtartását, hiszen ők jelentik a jövőt, a jövő vállalati vezetőit és vállalkozóit. A fiatalok elmondásaik alapján, szeretnek a régióban élni, így ha érvényesülési lehetőséget tudunk számukra biztosítani karrierjükben, kevesebben fognak más városokba, vagy külföldre vágyakozni.

 

Statisztikai adatok alapján tanulmányai végeztével a jelenlegi középiskolások legnagyobb csoportja külföldön szeretne élni és dolgozni, és ugyanez elmondható a főiskolások és egyetemisták csoportjára is. 

 

A Fehérgyarmati kezdeményezés több szolgáltatást is nyújt, hogy a régiót fellendítse, és az elvándorlási szándékot csökkentse. A legfontosabb a Mentor Program, ahol lehetőség nyílik egy olyan támogatási rendszer igénybe vételére, mely nagyban hozzájárul a fiatalok könnyebb elhelyezkedéséhez és vállalkozói kedv fellendítéséhez a régióban. 

 

A BossConnect Mentor Program az ország egyik legnagyobb, társadalmi célú mentor szervezete, amely cégvezetők személyes tapasztalat-átadásával támogatja tehetséges fiatalok vállalati karrierjét, vagy induló vállalkozásainak sikerességét. 

 

Ezzel elsősorban üzleti szemléletű vállalkozásfejlesztést és vezetői utánpótlás-képzést nyújtunk fiatal vállalkozóknak és nagyvállalati karriert építőknek, de számos „útkeresőnek” is adunk tanácsot a továbblépést illetően. Helyi és budapesti cégvezetőket kívánunk bekapcsolni Fehérgyarmat és környéke gazdasági vérkeringésébe. Emellett networking eseményekkel erősítjük a lokálpatriotizmust és csökkenteni az elvándorlást.

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink