Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Az orosz Magnit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akar beruházni

Az orosz Magnit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akar beruházni

 

A napokban megyénkben járt Oleg Sidnin, a Magnit fuvarozási osztályának vezetője, aki előbb Záhonyban, majd Fényeslitkén tartott terepszemlét.

A cég 1500-2000 munkahelyet teremtene  Kelet-Magyarországon azzal, hogy egy ezer kamionból álló járműflottát és az azt kiszolgáló infrastruktúrát alakít ki. Még tavaly decemberben állapodott meg  Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár és Hacsatur Pombuhcsan, a Magnit Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke, hogy az orosz cég Magyarországon hozza létre fuvarozási vállalatát.

leg Szidnyin szállítási szakértő,  Maxim Goloskokov projekt manager, Konsztantyin Koselev, műszaki vezető és Kiss Szilárd mezőgazdasági miniszteri biztos most azért látogatott el Magyarországra, hogy megbeszélést  folytasson a Megyei Közgyűlés elnökével, Seszták Oszkárral.

 

Seszták Oszkár, Szabolcs megye, beruházás

 

Seszták Oszkár, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnök és az orosz Magnet cég képviselői a Megyeházán

 Legfőképp zöldséget és gyümölcsöt hozunk be Európa több pontjáról Oroszországba, Záhony éppen ideális földrajzi szempontból - mondta a megbeszélést követően a Magnit képviselője, aki szerint él év múlva el is indulhat a beruházás.

Örülünk a Magnit érdeklődésének, mellyel tovább erősödhet a magyar-orosz gazdasági kapcsolat és Záhony és térségének logisztikai szerepe – mondta Seszták Oszkár megyeelnök.


Forrás: szszbmo.hu

-csa-

 

Ász Hír

MÖOSZ Hírek

Bulvár hírek

Partnereink